Bemanning

WierdWierd

Wierd zeilt al sinds hij een klein jongetje is. In Oosthem (Friesland) waar het vakantiehuisje van zijn ouders stond, vaart hij als peuter in zijn doorgeroeste zeilboot op de wal. Daarna volgen het Optimistje en de open stalen Top van zijn vader. Tijdens zijn studententijd krijgt hij de kans om als bemanning mee te varen met de Tall Ships Race over de Oostzee en later de Golf van Biskaye op het schip van zijn oom en tante Jimmy en Tineke Lengkeek. Onder de vleugels van deze zeerotten wordt de basis gelegd voor het oceaan zeilen. In 2005 wordt – nog voor een auto of huis – het eerste schip aangeschaft: een Beneteau First 29. Ze wordt ‘Honeymoon’ gedoopt, daags na zijn huwelijk met Carolien. Vanaf dit moment worden de vakanties op de boot doorgebracht. Eerst op huwelijksreis naar de Waddeneilanden, later verder van huis naar Denemarken, Zweden, Frankrijk en Engeland. Buiten de vakanties is Wierd orthopaedisch chirurg en hard op weg met zijn promotie over heupprotheses. Hij hoopt op de boot hier nog het één en ander aan te kunnen doen. Je moet het nuttige met het aangename combineren nietwaar?

CarolienCarolien

Ook Carolien zeilt al sinds ze het zich kan herinneren. Als Sneekse kan dit bijna ook niet anders! Groot geworden op de Friese meren in het oude Engelse kustvaardertje van haar ouders maakt ze tijdens haar studententijd de Sneekweek onveilig. Co-schipperde de Honeymoon in Scandinavië en het Kanaal. Maakte indruk door zich niet alleen met de juiste papieren maar ook met zwangere buik als schipper van een vrouwenboot te melden bij de charteraars in Kroatië. In het dagelijks leven is ze productmanager bij een uitgeverij maar de komende tijd dus vooral moeder, zeilster, wereldreiziger en wie weet wat nog meer. Ziet deze reis als een unieke ervaring om haar reis- en avonturendrang te combineren met een lange tijd samen met haar mannetje en meisjes. Wat een heerlijk vooruitzicht! Hoewel, het zal ook hard werken worden, daar is ze zich terdege van bewust.

SuzeSuze

Deze dame is ruim twee als we vertrekken. Zeilt al sinds ze een week of vijf is. Met haar zwemvest heeft ze een haat-liefde verhouding. Als ie uit is, is het haar grootste vriend en wil ze er graag mee spelen. Als ie aan is zit ie af en toe wel eens in de weg. Maar goed, ook zij zal er achter komen dat zeilen niet altijd leuk is. Haar ouders hopen dat ze samen met hen en haar zusje een bijzondere tijd zal hebben en dat ze niet teveel zeeziek zal worden.

TamarTamar

Deze kleine spruit is pas tien maanden als ze vertrekt. Ze zal haar eerste levensjaren dus vooral schommelend doorbrengen. Hoe het haar zal bevallen moet nog blijken. Ze heeft tot nu toe nog niet veel zeilervaring opgedaan….. Aan de andere kant beviel de Tangaroa haar zo goed dat ze er op een puf en een wee na was geboren…