15 April
2011
geschreven door Tangaroa

We hebben bezoek uit Nederland. Toen de schipper nog klein was, had hij een oppas: Ina. Nu er drie kleine schippertjes zijn, is een beetje oppas wel fijn. Maar het allerfijnste is dat Ina’s bezoek een goede reden is om in korte tijd zoveel mogelijk van Sydney en omgeving te zien. Met oppas op pad dus.

Na een hartelijke welkomstavond met Australische wijn en Nederlandse drop en een prachtige wandeling rond South Head and Bondi beach worden de plannen gesmeed door de vrouwen. De enige man aanwezig moet namelijk gewoon werken. Niet getreurd, hij heeft een tweedaags congres in Manley. Reden genoeg om met de Tangaroa te ankeren aan het strand bij de congreslocatie, en ‘s ochtends met de dinghy naar je werk te gaan. De meiden wisselen de beach af met shoppen en slenteren door dit hang-loose surfwijkje. In het weekend volgen twee mooie zeildagen: één ruig voor de wind, en één rustig in het zonnetje op de motor.  Zo was het inderdaad, we zijn het al bijna weer vergeten…

Door de week is de Tangaroa een gezellige vrouwenboot. Ina’s make-up koffertje wordt rijkelijk geplunderd en het haarvlechten krijgt nieuwe impulsen. Ook volgen trips naar The Rocks downtown, Opera House, Botanical Gardens, Oceanworld aquarium, Royal National Park, Palm Beach, Kuringai Chase National Park,  de beroemde Spit-to-Manley walk en een trip naar de wijnvelden van Hunter Valley.

De Blue Mountains moeten ook nog even gescoord worden en het geniale plan wordt gesmeed om de schipper direct na afloop van zijn wat lange werkdag op de allerlaatste trein te zetten zodat deze om 00u30 opgepikt kan worden door zijn ega voor een klein nachtelijk off-road tripje naar de inmiddels opgezette tent aan de rand van de canyon. Het moet gezegd: de logistiek was weer briljant en het uitzicht de volgende ochtend fenomenaal. Er volgt een stoere wandeling door de dames-caravaan langs de hellingen van de Blue Mountains en menig uitzichtspunt en waterval wordt op de gevoelige plaat vastgelegd. Als de regen intreedt gaat de trip overdekt verder in de Jenolan Caves.

Moe en voldaan kijken Ina en wij terug op een volgepompt tour-programma. Heel veel Sydney. Ter land, ter zee, en in de lucht. Ina zit namelijk alweer in het vliegtuig. En wij ook…?

Reacties zijn gesloten.