17 March
2011
geschreven door Tangaroa

Al dagenlang staat er een grote zak met kadootjes klaar in de motorruimte. De motorruimte? Ja, dat is de enige plek waar Suze niet zoekt naar haar verjaardagskadootjes. Er is het een en ander binnengekomen per post en dat weet ze donders goed. Het eindelijk mogen openmaken van de zak is natuurlijk een groot feest. Kettingen, kralen, een horloge, een mobieltje, een computerspel, haarspeldjes, nieuwe shirtjes en jurkjes, alles voor zelfbewuste jongedames van 4 zullen we maar zeggen. Maar ook deze dames gaan naar school, zij het met zelfgemaakte taartjes om uit te delen natuurlijk. ‘s Middags heeft Carolien een speurtocht uitgezet voor de jarige job en haar buurt-vriendinnetjes, maar dan gebeurt er iets onverwachts…

Carolien loopt naar het wiegje van Evie om haar mee te nemen, maar Evie is weg. Er ligt alleen nog maar een banaan. En een briefje onder de verjaardagstaart: de noughty wizard heeft een foutje gemaakt. Hij heeft Evie omgetoverd, maar weet de toverspreuk niet meer. Wie wil er helpen de spreuk en toverstaf weer te vinden? De kids gaan op pad, vastberaden om Evie weer terug te toveren. Onderweg in de bush track moeten ze moeilijke opdrachten en puzzels oplossen. Elke keer dat ze het goed doen, kunnen ze weer een letter van de spreuk verdienen. Ondertussen gaat het al schemeren en begint het op zijn Hollands te hozen. De kids zetten door en vinden uiteindelijk de glow-in-the-dark toverstokjes en het juiste toverwoord: Tangaroa! Doorweekt lopen ze snel terug naar de marina. Evie is weer terug! Suze breekt in tranen uit, gelukkig! Warm worden bij de BBQ, lekker eten en uitgeteld om 10u naar bed. ‘Wat een feest!’

Ondertussen vullen we de weekenden met een wandeltripje over de Sydney Harbour Bridge (Wierd’s 1e keer sinds aankomst in oktober), een fotoshoot bij het Opera House, een ferry ride naar Taronga Zoo, een zeildag met Peninsula Orthopaedics (Wierd’s werkgever), een BBQ bij Cammeray-speeltuin-pickups Shalome en Stefan thuis, en een borreltje op de Tangaroa, nu het nog kan…

Reacties zijn gesloten.