4 December
2010
geschreven door Tangaroa

Het is bijna onwerkelijk, maar de Australische registratie als dokter is toch echt rond en het werkvisum ook! Het kost wat: zevenhondervijfenvijftig dagen, honderachtenzeventig emails en vierenzeventig pagina’s formulier… Maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. In ieder geval het gevoel dat ik hoogstpersoonlijk de Australische ambtenaren uit de werkloosheid heb weten te houden in deze economische crisistijd. Nemen we mee als kerstgedachte. Een fobie voor het woord ‘certified copy’ heb ik er wel aan overgehouden. Een certified copy is een kopie van het origineel met daarop geschreven: dit is een kopie van het origineel. Dat je het maar zeker weet. Datum, naam, handtekening en functie erbij en klaar is kees. Of eigenlijk Pees. Want er is hier een officieel leger aan krabbelaars, JP’s genaamd. Die kun je bezoeken, bijvoorbeeld tijdens het shoppen in de mall, voor een gratis krabbel. Je moet wel eerst bij de overheid geregistreerd worden hoor, als JP. En wat heb je daarvoor nodig? Drie keer raden: certified copies! En weet je wie die nu ook af mag geven: een registrered medical practitioner. Tjakka!

Reacties zijn gesloten.