30 December
2010
geschreven door Tangaroa

Geen witte kerst voor ons. Geen haardvuur en donkere avonden. We doen het aussie style. En dat betekent: Santa, strand & seafood. Op kerstavond organiseert de familie Rabbits van Cammeray Marina een barbeque feestje voor alle overseas cruisers, of je nu in de marina ligt of niet. ’s Middags tuigen de kinderen met oma Rabbits de home-made kerstboom op. Daarna gaan er traditioneel garnalen op de BBQ, maar het aantal feestgangers loopt wat uit de hand, dus wordt er nog even gevist. Twee six-foot sharks worden vervolgens smakelijk verorberd. De kids staren nog steeds naar de twee grote staartvinnen die vanaf de marina-steiger te bewonderen zijn. Geheel in cruisers style wordt het bier koud gehouden in een grote dinghy gevuld met ijs. Tot grote verrassing van de aanwezige kids komt Santa ook nog even langs (met de dinghy natuurlijk). Ook Evie krijgt een pakje!

Op eerste kerstdag natuurlijk een relaxed kerst ontbijt op de Tangaroa met klassieke muziek. Daarna verzamelen de yachties zich in Tunks Park voor (weer) een bring-your-own BBQ. Er wordt cricket gespeeld op het grasveld, gevliegerd, tikkertje gespeeld, geknuffeld met Evie voor de liefhebbers, en natuurlijk worst en haai gegeten en bier gedronken. Het is een mooie dag vinden de dametjes.

Op Boxing Day (2e kerstdag) is de start van de Sydney to Hobart zeilrace. Zo’n duizend mijl over de Tasman zee en dat is voorwaar geen kattepis, zeker niet met de weersvoorspelling van squalls en 40 kopen tegenwind. Wat een enorme racejachten. We mogen mee aan boord bij Brian van motorjacht Further; luxe om gast in plaats van bemanning te zijn. Samen met Mike & Sammy, Greg & Leisha en de Totem crew bekijken we de start in de baai van Sydney. Wat een bootjes en wat een gekkenwerk als iederen de zeiljachten achterna vaart de zee op!

De dagen tussen kerst en oud en nieuw worden traditioneel gevuld met cruisen in Broken Bay, noord van Sydney. Op de valreep klust Wierd de uit Harlingen ingevlogen nieuwe opvoerpomp op de motor en vindt het luchtlekje dat voor de laatste haperingen van onze trouwe diesel zorgde. De Tangaroa vaart weer. Carolien’s broer Pieter ziet dit cruisen wel zitten en vliegt even over uit Nederland. Of het de 30 uur durende vlucht waard is…?

Reacties zijn gesloten.