25 December
2010
geschreven door Tangaroa

Tijd voor vakantie. We voegen de daad bij het woord en hebben een heuse kampeeruitzet gekocht. Een tent, stoeltjes, een tafel, we gaan ervoor. Het is een experiment, kamperen met drie kleintjes maar we hebben behoefte aan even wat anders. Wierd heeft sinds aankomst nagenoeg nog niks gezien van het land. Bovendien willen we “er nog even uit” voordat Wierd gaat beginnen met zijn fellowship. En Australie heeft zoveel meer te bieden dan alleen de zee dus laden we de Toyota vol en zakken we af naar het zuiden. We zijn op weg naar Kiama waar we een soort ANWB camping hebben geboekt aan het strand met zwembad en speeltuin en al. Het is onze eerste keer….

In een vorig kampeerleven gingen we nog voor de afgelegen plekjes, het liefst midden in de natuur met zo weinig mogelijk mensen en facilities. Nu gaan we voor quality time voor de kindjes en dus voor onszelf. We hebben behoefte aan een tuin waar we ze kunnen loslaten zonder ons af te vragen of het wel veilig is. Bovendien woont Tim in Kiama aan wie we graag Evie willen showen. Tim was de echoscopist die in de Cook Islands de 25 weken echo van Evie had gemaakt. Hij had ons toen al uitgenodigd om langs te komen als we in de buurt zouden zijn.

Het experiment pakt goed uit. De meiden vinden rap vriendinnetjes waar ze zich met handen en voeten goed mee vermaken. Evie past zich moeiteloos aan het kampeerleven aan. En wij genieten. Even geen water om ons heen, en dus geen continue surveilance, echt vakantie. We bezoeken Tim en zijn vrouw met hun drie zonen. Het klikt goed en het is leuk om op deze manier een insiders view te krijgen van Australie.

Reacties zijn gesloten.