25 October
2010
geschreven door Tangaroa

De laatste mijlpaal is bereikt. De Tangaroa ligt in een box van Cammeray Marina, een luxe wijk in North Sydney. Afgelopen vrijdag maakte de Tangaroa haar voorlopig laatste zeemijlen in de baai van Sydney. Alsof het zo had moeten zijn werd ze begroet door dolfijnen, een stralend zonnetje en als klap op de vuurpijl twee imposante mee-zwemmende walvissen. Wat een aankomst!

Dit is voorlopig ons nieuwe plekje: aan de steiger van een cruisers-marina, met water en stroom, met uitzicht op de miljoenenpanden van North Sydney. Veel tijd om bij deze mijlpaal stil te staan is er niet. De klokt tikt. Niet alleen de Tangaroa heeft haar plek bereikt, ook onze derde druif heeft zich aardig ingenesteld. En het is maar de vraag hoe lang die dat plekje gaat vasthouden. Wij – en de dokter met ons – vrezen dat dat binnen 1 tot 2 weken wel gedaan zal zijn…

Wat deze plek symbolisch wel bijzonder maakt is dat we op de steiger de zeilmaatjes van de vorige eigenaars ontmoeten. Ze zijn in 2005 samen met hen vertrokken voor een wereldomzeiling. Door zijn plotseling overlijden heeft de schipper zijn reis nooit kunnen volbrengen. Zijn schip dan nu wel.

Fysiek zijn we dan wel op onze plek, mentaal nog niet. Toch realiseren we ons na het openen van onze email vanavond dat we best trots mogen zijn op het heelhuids bereiken van onze bestemming. We lezen zojuist dat onze Australische zeilmaatjes en aanstaande marina-buren van de Quartermoon op zee hun volledige mast en tuigage zijn verloren en met een gat in het dek gelukkig nog net de haven van Noumea hebben kunnen bereiken (zie voor een volledig relaas de site van A Small Nest). Vreselijk sneu, omdat ook zij hadden gehoopt op een mooie aankomst in hun thuishaven Sydney.

Wij zullen onze plek hier wel vinden. ‘Bevallen’ gaat het zeker!

Reacties zijn gesloten.