3 October
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Nieuw Caledonie is Frans en dat betekent voor de yachties eindelijk weer heerlijk boodschappen doen bij Casino en Carrefour. Stokbrood, pain-au-chocolat, brie, wijn, wat een weelde. We waren de dagelijkse portie linzen van de laatste dagen ook wel zat, maar ja het moet op voor Australie en verder was er niks meer.

Gelukkig voor de meiden blijkt op de avond van aankomst alles dicht, behalve – jawel – de McDonalds en de kermis, wat een feest! Ook de volwassenen genieten mee, er is namelijk espresso en wifi. Als toppunt van luxe parkeren we de Tangaroa in de marina – de eerste sinds 4 maanden. Dat betekent water om mee te spelen, een warme douche, en stroom zat.

Er worden wat bootklusjes afgetikt, de was wordt gedaan, de boot stofgezogen, en er volgt weer een bezoekje aan de consul voor het certificeren van documenten voor weer een andere Australische instantie. Als beloning trakteren we ons zelf op drie gangen French Cuisine bij La Chaumiere, fantastisch! We hebben de scheepskok op het hart gedrukt dat we tot nu niet slecht gegeten hebben, maar dat dit ongeveer is wat we van hem verwachten.Uitgebuikt doen we de lonely planet walking tour van het stadscentrum en bekijken het Tjibaou cultuurcentrum, een architectonisch hoogstandje van de ontwerper van het Centre Pompidou.

Van het land zien we niet veel, al ziet het er prachtig ruig uit met rode heuvels, groene begroeiing, fjord-achtige baaien en kleine eilandjes. In een van die baaien nemen we afscheid van ons strandleven. Als enige boot ankeren we in de stilte van fluitende vogels. Dan is het tijd om verder te gaan. Er is een goed weatherwindow voor de 800 mijl naar Brisbane. Vijf dagen lang een dikke 20 knopen wind uit het oostzuidoosten…

Reacties zijn gesloten.