12 October
2010
geschreven door Tangaroa

Het brugje van ons dinghy-steigertje komt uit op de oprit van Stamford Plaza. Wij worden daar eerbiedig opgewacht door een rijtje piccolo’s. Het onderscheid tussen een gast van het Stamford en een shabby yachtie is onmiskenbaar. Ze doen geen enkele moeite ook maar iets van de doorleefde spullen die wij aan land brengen aan te pakken. Maar Edward Street ligt aan onze voeten en brengt ons naar het hart van Brisbane City.

Veertien dagen geleden was je nog blij met derde wereld lamsvlees,  bot en vetrand met de cirkelzaag, nu weet je niet welk soort bacon je moet kiezen, welk stukje Australisch beef. Ontredderende overvloed. We zijn aan wal, er is bier in soorten en het mag weer.

Naast ons bootje staan de Botanical Gardens in paarse bloesem. Het moet hier lente gaan worden, maar het lijkt er niet op. Het waait, er vallen bakken water en het is koud. Ons welkom in Australie is een partij in decennia niet vertoont rotweer. Op zondag wordt voor het eerst in 88 jaar een voorjaarsfestival afgelast en op maandag valt er nog eens 30cm water bij bakken naar beneden.

Een geduldige schipper heeft altijd goed weer zeggen ze. Het is nu dinsdag en het klaart op.

Reacties zijn gesloten.