7 October
2010
geschreven door Tangaroa

We zijn in Brisbane! Wel een inspannende tocht. In de voorlaatste nacht moeten we in allerijl de zeilen reven in verband met onweer en een squall. Daarna draaien wind en swell naar pal van voren dus gaat de motor aan en wordt het weer ‘hakken’. De laatste nacht motoren we door lichte winden en om 05u bereiken we precies getimed de aanloopton. Ondanks alle beschikbare informatie en een 2009 zeekaart blijken de tonnen in dit ‘wadden’ gebied veranderd. De logica klopt nog wel en al tonnetjes identificerend varen we met het zweet in de bilnaad en een wat hogere frequentie sigaren veilig tussen de zandbanken door. We hebben stroom mee, nul wind en een heldere hemel. Ideale condities dus. Over de marifoon klinken al wel de windwaarschuwingen voor vannacht.

Om 10u bereiken we Rivergate Marina waar we Customs en de speurneuzen van Quarantine te woord staan. Alles uiterst efficient en professioneel. Geen beest te vinden gelukkig en minder voedsel hoeven weggooien dan  gedacht. We varen door naar downtown Brisbane, tussen de rivierhuizen, prive-steigers en condo’s door. Dat is lang geleden zo’n stad!

In hartje centrum, downtown CBD en naast de Botanical Gardens regelen we een mooring. In dit kantoorcentrum bruist het van activiteit, hippe design restaurants en wine bars en torenhoge glimmende appartementencomplexen en wolkenkrabbers. De mensen zijn vriendelijk, snel en efficient. Alles doet ons denken aan Orchard Road in Singapore waar we destijds een half jaar woonden. Met zo’n fenomenaal uitzicht vanaf je eigen jacht smaakt dat welverdiende glas wijn nog beter. We made it!

Reacties zijn gesloten.