1 August
2010
geschreven door Tangaroa

Het grootste koraaleiland ter wereld heet Niue. Na een trip van 78 uur met bereiken we de klifachtige kust van dit kleine staatje tussen de Cooks en Tonga. De dag voor aankomst vangen we nog een tweetal prachtige mahi mahi’s (dorade). In 1774 landde Captain Cook hier ook, maar die werd direct weggejaagd door de locals. Sindsdien noemde hij het Savage Island. De huidige bevolking is daarentegen bijzonder aardig.

Er is een locale jachtclub die gerund wordt door Keith, een sympathieke 70-er. Hij heeft gezorgd voor een kraan bij de pier om je dinghy uit het water te halen zodat ie niet kapot kletst door de enorme branding hier. Hij runt een cafeetje met goede koffie en ijs. Omdat er geen pin-automaat bestaat hier leent hij ons geld. ‘Maak maar een keer over als je weer in de bewoonde wereld bent.’ Met zijn vrouw en de bemanning van de Elena maken we een tour over het eiland. Prachtige steile koraalkliffen, grote golven, kraakhelder water, en schitterende grotten zien we. Het eiland is mooi groen maar door de rotsachtige bodem niet erg vruchtbaar. Alle verse producten worden vanuit Nieuw Zeeland binnengevlogen. Veel is hier niet te doen. Vandaar dat sinds de komst van het vliegveld zo’n 20.000 mensen geemigreerd zijn naar Nieuw Zeeland en Australie. Er zijn er nog pak em beet 1500 over. Met 20 zeiljachten krikken we de lokale bevolking dus al snel op. Gister was er een b.y.o. (bring your own) barbeque op de jachtclub ter ere van de verjaardag van een van de yachties. Gisternacht hebben we een flinke storm over ons heen gehad. Gelukkig hield ons anker het goed, maar de deining in de baai was genoeg om zeeziek van te worden. We kijken momenteel naar het weer.  Als de wind gunstig is gaan we anker op richting Tonga.

Reacties zijn gesloten.