18 August
2010
geschreven door Tangaroa

Afscheid nemen is nooit leuk. Maar het komt er toch altijd van. De Elena is gisteravond vertrokken naar het zuidelijke deel van Tonga, de Haapai groep. Wij varen vanacht naar Fiji. Small Nest blijft hier in Vavau. De afgelopen week stond dus bol van de sociale activiteiten.

Zo vieren we gezamenlijk de verjaardagen van Ward en Flor van de Small Nest. Een hele invasie van yachties is aanwezig voor de cake-borrel op het strand en de door Haike en Willem uitgezette speurtocht over het eiland. De volgende dag bezoeken we met zijn allen de lokale kerk van het ieniemienie eilandje Lape. We zien het lokale schooltje dat met EU geld is gebouwd en genieten van een lunch op het strand, verzorgd door de locals. Als tegenprestatie doneren we op verzoek van de bewoners geld voor de bouw van een nieuwe pier. Wachtend op goede wind en herstellend van een griepje brengen we wat tijd door aan de prachtige strandjes hier in Vavau.

We ankeren nog eenmaal naast de Elena. Een heel vertrouwd gevoel. We kennen Adam en Leonie al sinds de vertrekkersdag in november 2008. Samen met Adam (apotheker) hebben we een medical kit in elkaar gezet voor mede-vertrekkers (met kids) en per mail bespraken we allerlei praktische vertrekkersvragen. Vanaf Panama varen we af-en-aan samen, maar altijd proberen we contact te houden, vooral via de korte golf radio (SSB). Enerzijds uit veiligheidsoverwegingen, anderzijds voor de gezelligheid. Omdat onze leeftijden en die van de kids nagenoeg gelijk zijn, is er veel ‘common ground’, ook wat pedagogisch genot en frustratie betreft. En dat is fijn. Gisteravond zwaaiden we de Elena echt uit. ‘Goeie reis he, en veel kusjes’ riep Suze. Treffender konden wij het niet zeggen.

Reacties zijn gesloten.