10 July
2010
geschreven door Tangaroa

Tahaa staat bekend om haar vanille en een bezoek aan een vanilleboerderij kan dus eigenlijk niet worden overgeslagen. We combineren het met een mooie ochtendwandeling er naar toe vanuit Hameene Baai samen met de Elena. Dezelfde middag nog gaan we anker op naar een kleine motu (koraaleiland) vlak buiten de baai. De dames kunnen dan mooi naar het strand  terwijl Wierd en Adam met de Sammy (bijboot van de Elena) opnieuw naar Raiatea varen op zoek naar bootonderdelen. Met een bijboot van 15 PK is zo’n tochtje in bijna 20 minuten gepiept. De Elixir (Australiers met twee jongens in dezelfde leeftijd) is inmiddels ook gearriveerd dus het is een groot kindergebeuren op onze motu. ’s Avonds past Caro op bij de Elena zodat Adam en Leonie uit eten kunnen. Het blijkt dat we daar de volgende ochtend ook Nederland-Uruguay kunnen kijken. We krijgen een eigen bungalow toegewezen met daarin TV en voldoende stoelen. Het ontbijt wordt ondertussen geserveerd. Ondanks het idyllische plekje besluiten we vanwege het gerol op de ankerplaats toch te verkassen naar een volgende baai. We zitten dan ook dichter bij Raiatea waar we toch nog een keer heen moeten om de bestelde mof op te halen. De laatste paar dagen op Tahaa liggen we dus voor anker bij de jachtclub in Apu baai. Stoeltjes, strand, cocktails, baguette op dinghy afstand. Meer valt er eigenlijk niet over te melden……

Reacties zijn gesloten.