8 May
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

We zijn er! Om 8u lokale tijd varen we de ankerbaai van Hanavave op Fatu Hiva binnen. Majestueus steile rotswanden doemen aan op, begroeid met palmbomen. Intens groen overal. De wind giert langs de hellingen. Tussen twee ruige rotskliffen ligt de ankerbaai. Wat een plek om na 22 dagen aan te komen! Dat denken er meer, want er liggen nogal wat bootjes voor anker. Een stuk of 20. We vinden een plekje met ruimte, weliswaar op 30m diepte, en gooien ons anker uit. Helaas komen we bij het vast trekken in de lange ankerketting van de buurman terecht. Met veel moeite en lierend op de hand halen we zijn ketting van ons anker. We herankeren en liggen nu mooi vooraan in het veld op 9m diepte. Het uitzicht op de rotswanden is hier fenomenaal. De wind blaast hier nog steeds en onze windgenerator maakt lekker stroom voor onze koude biertjes. Die hebben we wel verdiend. Het borreluur wordt dus verplaatst naar koffietijd. De kids zijn hyperenthousiast en lopen in hun zwemvestjes over het dek. Na de middagslaap van Tamar maken we een wandelingetje door het dorpje. Suus rent met haar buggy door de straatjes. De sfeer is erg vriendelijk. En overal hangt fruit! We regelen een dinertje bij mensen thuis voor morgenavond, stokbrood met brie voor morgenochtend en verse pompelmoezen (mega-grapefruits) voor vanavond. Top.

Reacties zijn gesloten.