4 May
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Geen wind meer. Nou ja, bijna dan. Met onze allergrootste voorzeilen op (gennaker SB, fok BB) doen we nog net 2, soms 3 knopen. Te weinig wind ook voor onze windvaan-stuurinrichting, want de Tangaroa zwalkt tussen de 200 tot 300 graden terwijl ze met een beetje wind altijd mooi op koers blijft. De motor gaat dus aan. We laden de accu’s weer bij en maken gelijk water, zo’n 280 liter. Een kleine rekensom leert dat we 25 liter water per dag gebruiken, voor drinken, koken, afwassen en een korte douche. De verse groenten zijn er inmiddels allemaal door op wat aardappels na. We hebben nog wel 4 sinaasappels. En genoeg vitaminepillen. Vandaag schaft de pot toastjes met cremekaas/olijventapenade tijdens het borreluurtje, tomatensoep met echte tomaten uit blik, en een spinazie/ham-quiche uit de oven. Niet slecht op zijn Gronings. De meisjes knutselen lekker met schaar, papier en lijm. Wij schuren ons tafeltje weer verder, wisselen een luier, wassen af, lezen een boek of een proefschrift. Het leven gaat zo zijn gangetje. Nog 435 mijl…

Reacties zijn gesloten.