20 May
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

De Tuamotu’s naderen. Na ons nachtelijk vertrek uit de Marquises kunnen we een goede nacht en dag zeilen. Daarna valt de wind helemaal weg, tegen de weersvoorspellingen in. De motor gaat aan, maar zo zuinig mogelijk want we hebben de tanks na de Pacific nog niet bij kunnen vullen. We slaan druk aan het rekenen. Tenminste 100 liter in de 2e tank en waarschijnlijk 100 in de hoofdtank. Hoeveel er precies in zit blijft een raadsel want uit veiligheidsoverwegingen zit er nog ruim diesel in de tank als de meter 0 aangeeft. Peilingen met een ouderwetse duimstok bieden uitkomst. Het valt mee. Met 1400 toeren kunnen we zeker uitkomen met 2 liter per uur, we lopen dan zo’n 3.5 tot 4 knopen. Met een kleine 300 mijl te gaan ben je dus wel even onderweg. Twee dagen en vele weerberichten later is er nog geen bal veranderd. We motoren nog steeds – op 4 uurtjes zeilen na vanmorgen. We draaien de watermaker en vullen zo mooi de tank, en de accu’s. De verse mango’s en pompelmoezen vinden gretig aftrek en er is tijd om te borrelen met tacochips en quacemole van zelf geplukte avocado’s. ‘s Avonds kleurt de horizon prachtig roze en oranje. De spiegelgladde zee kleurt schitterend mee. Morgenochtend bereiken we Manihi, een van de eerste atollen van de Tuamoto’s en de eerste met (mogelijk) diesel. We moeten een smalle pas door om tussen de riffen door de ‘lagoon’ te bereiken. Omdat het hard kan stromen in zo’n pas proberen we er met de kentering van het tij op hoogwater te zijn. We zijn benieuwd!

Reacties zijn gesloten.