2 May
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Nee, we zijn er nog steeds niet. Nog 658 mijl te gaan. De Elena ligt bijna 500 mijl voor en zal overmorgen weer vaste wal zien en voelen. Ze mikken net als wij op Fatu Hiva. Het schijnt er druk te zijn, net als in Hiva Oa. Het is misschien lastig voor te stellen maar het is hier namelijk hoogseizoen. Niet dat het nu druk is hier op de Pacific Highway. We zien vandaag de 2e boot sinds 17 dagen! Het is een Franse 43 foot zeilboot, de Etoile de la Lune. Zij zijn ‘nog maar’ 14 dagen onderweg maar hebben net als wij behoefte aan een gezellige babbel over de marifoon. Ze zijn al 6 jaar onderweg en zijn van plan een jaar op de Marquesas te blijven. Via Belgische medezeilers hadden we al van ze gehoord. Het is een klein wereldje in de zeilerij. Er zijn nog meer hoogtepunten vandaag. Suze en Tamar vermaken zich samen zonder ouderlijk toezicht al meer dan anderhalf uur. Het is niet alleen aandoenlijk om te zien, maar het is ook een kadootje om even de teugels te kunnen laten vieren. Het is niet eens nodig om een knutselproject te verzinnen vandaag! Verder is er weer heerlijk foccacia-brood gebakken door Fleur (we hebben nog tapenades!), is Caro begonnen ons kuiptafeltje te schuren en ben ik weer achter de pc gekropen voor onderzoekswerk. Aan het eind van de dag gooien we weer eens een hengeltje uit. Rond borreltijd zien we een groot beest bij onze squid en direct staat onze hengel bijna 90 graden gebogen. Knap horen we. Weg vis. Vlak daarna zien we een enorme vis metershoog het water uit springen. Wij houden het op een merlijn… Gelukkig vangen we een kwartiertje later toch nog iets: een schattig klein dorade-tje. Wie het kleine niet eert…

Reacties zijn gesloten.