28 April
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Het is stralend weer. De cumulus is er nog maar de regen is voorbij. De wind overigens ook. Wat er staat is nog slechts een zuchtje. Ondanks vol tuig hobbelen en slingeren we ‘s nachts met slechts 3 knopen vooruit. Carolien maakt zuchtend de nodige nacalculaties. Eenentwintig dagen zal niet meer lukken. Dan maar genieten van de rust en de zonnige dag. Het knutselteam heeft verrekijkers van toiletrollen op de planning staan voor de kids. Pannekoeken voor de lunch, vanavond pasta en vers brood. De Elena ligt ruim 300 mijl voor en heeft zojuist de motor gestart vanwege gebrek aan wind. Onze strategie voor vandaag is: zoveel mogelijk zeil omhoog. Zowel de gennaker als de fok gaan de lucht in, maar helaas weigert het blok van de eerste. Dat was net in Panama nog vervangen door een gloednieuw exemplaar uit de watersportwinkel van Sneek (merk: HS). Juist om dit te voorkomen. Opnieuw dus heen-en-weer slingerend de mast in en een ander blok geplaatst. Spierpijn en een goede ba-co later glijden we nu vredig over het water met ruim 4 knopen. We zullen er niet in een zucht en een scheet zijn, maar comfortabel is dit zeker.

Reacties zijn gesloten.