30 April
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Kalm zeetje, volle maan, windje 3. De Tangaroa kabbelt rustig met 4 tot 5 knopen richting haar eindbestemming. Nog 894 mijl. Iedereen is relaxed. Tijd is maar relatief. Dat geldt helemaal als je weer een jaartje ouder wordt, en zeker als dat precies vandaag is. Suze is de eerste om me te feliciteren. Er is wat te beleven vandaag natuurlijk. Gister heeft ze samen met Fleur brownies gebakken en die mogen vandaag gegeten worden. ‘Zullen we taart eten papa?’ vraagt ze, om 6u ‘s ochtends wel te verstaan. Na de verjaardagsliedjes, het ontbijt en de fruitbreak is het dan eindelijk zover. Wat een top-recept! Van alle Tangaroa-meisjes samen krijgt papa een prachtig ingepakt kadootje. Om naar te kijken als hij weer samen met Suze mag opblijven tijdens de avondwacht (20-24u). Papa was flauw van de 5e keer Kabouter Plop en had in een onbewaakt moment heimelijk toegegeven liever naar K3 te turen. ‘K3 de wereld rond’ werd het dus. Gelukkig gelardeerd met de meest verukkelijke culinaire nautische hoogstandjes. Vers gebakken pesto-foccacia brood, een tapenade van zongedroogde tomaatjes met gemalen cashewnootjes, een met zwarte olijven, ansjovis en amandel, en een artisjokkencreme met citroen en mosterd. Rood wijntje erbij. En bovenal: de kids even exit (tukje + tv). Koffie met brownie toe. En als klap op de vuurpijl een scherp gecomponeerd persoonlijk lied, toegezongen door 2 brunettes in bikini. Een korte siesta kon er ook nog af. We naderen Frans Polynesie, want dit is leven als een God in Frankrijk.

Reacties zijn gesloten.