21 April
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

We zijn nu 6 dagen onderweg. De regen is nagenoeg verdwenen, de deining nog niet. Het waait nog steeds flink, windkracht 5 tot 6, maar de richting is gunstig dus we varen met twee riffen in het grootzeil en de hele fok en doen nog steeds 7 tot 8 knopen. We hebben gistermiddag de laatste tonijnmoten verorberd met ‘s avonds rijst met chilisaus. Het ging zowaar op. Voor de meiden waren er vanmorgen wentelteefjes. De Elena en de Small Nest liggen zo’n 100 mijl voor ons. Ze zijn beide 47 voet lang en hebben dus een hoger snelheidspotentieel. De laatste 24u hebben we 174 mijl geklokt. In die zin doen wij het qua snelheid heel goed. Niettemin moeten we nog wel een stukkie: 2197 mijl om precies te zijn, nog grofweg 14 dagen. Het meest opzienbarende van vandaag was de ‘squid in de pot’: we vangen zelfs zonder te hengelen een inktvis! Die was geland in onze puts (emmer), waarschijnlijk via een overslaande golf. Gezien de onduidelijkheid over de verpakkingsdatum vandaag maar geen calamaris voor ons…

Reacties zijn gesloten.