13 April
2010
geschreven door Tangaroa

We zijn weer thuis aan boord van de Tangaroa, schommelend en al terug in de harde werkelijkheid van het zeilersbestaan. Morgen vertrekken we voor onze langste tocht ooit. Het is bijna 3000 mijl naar de volgende bestemming: de Marquesas in Frans Polynesie. Met een gemiddelde van 5,5 knoop kun je ongeveer uitrekenen hoelang we erover zullen doen… De voorbereidingen zijn weer in volle gang. De laatste was, het inslaan van zoveel mogelijk verse groente en fruit, de grote schoonmaak, het ophalen van weersinformatie, het updaten van de site, diesel inslaan, de mast in ter controle van het want, het schoonschrobben van het onderwaterschip (scheelt hopelijk toch zo’n halve knoop per uur, tel uit je winst). Gelukkig hebben we de meeste dingen al geregeld voor onze vakantie…

Ja, je leest het goed, we waren op vakantie1 We trakteren ons zelf op een vierdaagse Galapagos Adventure Tour (Sharksky) samen met de bemanning van Quarter Moon (Britse leeftijdsgenoten op weg naar Sydney) , Flash Five (drie plesante Belgische pensionado’s), A Small Nest (Belgisch gezin met drie kinderen; zie link voor het precieze programma) en een tweetal backpackers. Het is eigenlijk de enige manier voor ons om wat meer te zien van de Galapagos eilanden dan alleen het eiland waar we voor anker liggen. Het is namelijk zo dat je tegenwoordig slechts 1 eiland kunt aanlopen tenzij je minimaal twee maanden van te voren al een (zeer prijzige) autografo hebt geregeld via een agent. Door met een tour mee te gaan kunnen we nog drie prachtige eilanden (Floreana, Isabela en Santa Cruz) bezoeken. In tegenstelling tot de meeste toeristen hier voelen wij wel wat voor een hoteltour in plaats van een cruise waarbij je aan boord van een schip slaapt. Even lekker in een groot bed, geen geschommel, een eigen douche en ruimte voor de kids. Als familie krijgen we elke keer de grootste kamer toegewezen. Heerlijk is het om eens even niet te koken en niks te hoeven regelen. Als een stel schoolkinderen volgen we slechts de instructies van onze gids Pedro en voor we het weten liggen we weer ergens te snorkelen tussen de zeeleeuwen of lopen we bovenop een vulkaan. ‘s Avonds staat dan weer keurig het diner klaar. De voor Galapagos unieke flora en fauna kunnen we op die manier mooi afvinken: iguana’s, darwin vinken, blue footed boobies, fregatvogels, reuzenschildpadden, pinguins, zeeleeuwen.

Op Isabela doen we nog een korte meet and greet met de Elena. Suze en Tamar spelen de hele ochtend heerlijk met Pieter en Mees. Fleur pikt het kroegleven op de Galapagos nog een aantal avonden mee. Kortom, we genieten allemaal volop! Hier kunnen we de komende weken op zee weer even op teren. Vamos!

Reacties zijn gesloten.