4 April
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Hakken tegen de wind in. Niet dat er veel wind is. Nee, net genoeg om 4 knopen vaart te houden. En net te weinig om niet weggezet te worden door de golven. Zo zitten we licht headbangend de dagen wat vol te maken. Carolien is zelfs op een kussentje gaan zitten omdat ze blauwe plekken op haar billen kreeg. Helaas is zelfs onze hoogst-aan-de-windse-koers niet goed genoeg om de Galapagos te bereiken. ‘s Nachts zetten we de paardekrachten dus in om recht tegen wind en stroom het verlijeren weer goed te maken. Overdag vermaken we, met het speeksel hoog in de keel, de meiden met kleien en voorlezen – de nieuwste hobby van Tamar. Hoogtepunten zijn de visvangst (1 lullig klein tonijntje – verder helemaal noppes) en de grote schildpad zwemmend achter onze boot. Maar het kan verkeren, zeker op zee. Vanmorgen zeilen we perfect op de koerslijn op een rustig zeetje. Het zonnetje schijnt. Het ontbijt smaakt iedereen. Suus en Tamar vermaken zichzelf (!) al spelend in de kajuit. Aan het eind van de ochtend zetten we onze trouwe diesel weer aan het werk omdat de wind nu echt weg is. De watermaker gaat aan. Er kan gedouched worden. Pannekoeken voor de lunch. Een middagdutje voor Tamar, Caro en Fleur, een dvd-tje voor Suus, en een artikel redigeren voor Wierd. De ontspanning keert terug. Fleur kokkerelt een heerlijke pasta carbonara. Tamar’s lichaam ontspant: kijkend als een soort paashaas die het volgende ei gaat leggen piesen wij letterlijk net naast het potje. Het resultaat is een prachtige bruine jongen op onze blauwe bank. We wensen jullie ook hele ontspannen paasdagen toe…

Reacties zijn gesloten.