30 March
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Met zo’n 4 tot 4.5 knoop motorsailen we over een rustige zee richting Galapagos. De eerste 100 mijl zitten er bijna op. We zijn gistermiddag met hoog water de rivier afgevaren, volgens onze oude track. Op de overgang van rivier naar oceaan bevindt zich een ondiepte van 2 meter. Die geeft in onze stroom-mee-wind-tegen situatie heftige brekers. Spooky, ondanks de veiligheid van de oude track. Veel wind is er niet en wat er staat, staat tegen. Later in de avond draait de wind en kunnen we met vol tuig aan de wind motorsailen. We draaien 1400-1600 toeren om zuinig met onze dieselvoorraad om te gaan. Wierd doet de eerste wacht (20-24u), Fleur de 2e (00-04u), en Caro de 3e (04-08u). We zien onweersbuien en op de radar een squall, maar die blijft gelukkig op 8 mijl afstand. Tamar tukt lekker door maar Suze moet weer even wennen en is halverwege de nacht wakker. De eerste vis is gespot (dolfijnen) en er is ook al wat binnengehaald: een klein tonijntje. Maakt een mooie hap bij de middagborrel. Het is heerlijk om weer onderweg te zijn! En bovenal: onze stroomvoorziening functioneert nog steeds 100%!

Reacties zijn gesloten.