17 March
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Vandaag is de dag: Suze wordt drie jaar! Al dagen zijn we aan het aftellen en kruisjes zetten op de door Fleur gemaakte kalender. Aan de locatie zal het niet liggen. Die doet zijn naam – Las Perlas – eer aan: een parelwit metersbreed en -lang strand met wuivende palmbomen en verse mango’s (medezeilers: de NE anchorage op Isla Pedro Gonzales). De dag start na het zingen met een strooptocht naar de in de kajuit verstopte kadootjes. Pakje na pakje wordt driftig scheurend uitgepakt. Suus tript bijna van het enorme aantal kadootjes. Dank aan de gulle gevers in Nederland! In een van haar nieuwe jurkjes volgt dan een lekkere boterham met Albert Heijn hagelslag.

Caro flanst met Suus en Tamar een echte verjaardagsmuts in elkaar. Ondertussen voorziet Fleur de zelfgemaakte creamcheese-aardbei-verjaardagstaart van kaarsjes. Er blijkt een schatkaart in te zitten! En dat schateiland ligt ook nog vlakbij! Snel de zwemkleren aan en de dinghy in. Met de kaart in de hand worden strand en palmbomen afgestruind tot het schathuisje is gevonden. Nog meer kadootjes! Spelen met de nieuwe plastic diertjes in het zand, zwemmen, snorkelen. Pannekoeken voor de lunch. Tamar naar bed en Suus aan de nieuwste dvd’s. ‘s Middags kampvuur op het strand en lekker borrelen. Wij de gerookte makreel van gister, de chicas natuurlijk gewoon chipjes. Patatjes en salade als diner, disco in de kuip en smarties toe. Wat een topdag! Door alle spanning van vandaag kon Suze de slaap moeilijk vatten. Ik herken dat wel. Ik heb dat alleen meer bij gebrek aan spanning. Vandaag bleef die ruim boven de 12.6 volt. We zijn allebei heerlijk gaan slapen…

Reacties zijn gesloten.