27 February
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Vijfentwintig februari is de onafhankelijkheidsdag van de Kuna Yala indianen die op de San Blas eilanden wonen. Reden voor een feestje dus. Op Isla Tigre, een van de meest authentieke Kuna dorpen, lopen we rond tussen de rieten hutten en de in kleurrijke “mola’s” geklede vrouwen. Met neusring welteverstaan. Ze zijn dol op blonde Suze en helemaal weg van kleine Tamar. In een grote rieten hut drinken de mannen en vrouwen (apart van elkaar) een lokaal alcoholisch brouwseltje dat vanuit dezelfde beker gedeeld wordt. Er wordt gedanst, gehuild, en gespuugd. Het meest bijzonder vinden we echter de ongedwongen en ontspannen sfeer die er heerst richting ons als vreemdelingen. ‘s Avonds nemen we alle indrukken nog eens door met Adam en Leonie aan boord van hun Elena. Het is erg gezellig deze mede-vertrekkers met kids eindelijk weer te treffen. Na een wat onrustige nacht door heftige wind en hoosbuien (squalls) maken we ons op voor een gezamenlijke dinghy safari over de Rio Diablo. Amerikaan Kenny gidst ons – hij cruist hier al 20 jaar – langs mangroven, bamboo- en palmbomen, gekleurde vogels, hagedissen en stroomversnellingen. Een echte jungle-tour. Plotseling zien we twee oogjes boven water komen, terwijl we dachten dat het toch echt een stuk hout was… Het blijkt een krokodil, en we varen er maar 2m naast in onze dinghy. Gister snorkelde Caro nog oog in oog met een 2m grote nurse-shark, en nu dit! Hoe meer up-close-and-personal wil je het hebben?

Reacties zijn gesloten.