3 February
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

We liggen – vooralsnog – overvalvrij voor anker in Los Testigos, een ienieminie eilandengroepje voor de kust van Venezuela. Het water is groen, het strand wit, de palmbomen wuiven van de stevige passaatwind die onze windgenerator lekker laat zoeven. Er zijn welgeteld 2 huisjes hier, een paar vissersboten, en 2 andere jachtjes. Suze rent af en aan de branding in, Tamar bouwt een zandkasteel en wij dartelen er rustig omheen. Gisteravond zijn we samen met de Pjotter en de Mjolner vertrokken vanuit Trinidad. We gaan bewust een zoveel mogelijk oostelijke koers varen om eventuele piraten om de tuin te leiden. Pas later verleggen we de koers noordelijk naar Grenada. Eind december is precies op dit stuk nog een zeiljacht overvallen, vandaar… Om 01u nemen we gedrieen zeilend afscheid van elkaar. De Tangaroa slaat bakboord uit naar Venezuela, de Pjotter en de Mjolner varen rechtdoor naar Grenada. Met een laatste speech over marifoonkanaal 71 memoreren we hoe uniek het is om zoveel met elkaar te delen: dezelfde intensieve voorbereiding, vertrekspanning, aankomstextase en alle highs en lows die het vertrekken met kinderen met zich meebrengt. Het was een waardig afscheid. De twee musketiers verdwenen in een schuimende zee, zich werkzaam voortploegend onder gereefd tuig, het licht van de volle maan volgend…

Reacties zijn gesloten.