16 February
2010
geschreven door Tangaroa

We zijn weer in de bewoonde wereld. Voor menigeen is Bonaire een soort Vlieland, met een  dorp waar verder niet zoveel is te beleven maar wij vinden het een wereldstad. Na een weekje eiland hoppen aan de kust van Venezuela zijn wij weer als een kind zo blij met een ijsjeswinkel, meerdere supermarkten, terrasjes en bekenden.

We treffen er Jan en Inge, oude bekenden uit onze Donitas tijd, die hier een jaartje vertoeven samen met hun twee jongens, Mark en Ties. In hun pickup truck rijden we langs de zoutvlaktes in het zuiden, spotten wat flamingo’s en chillen de rest van de middag aan een surfstrandje aan de westkant van het eiland. Een dag later volgt een rondje om Klein Bonaire in de Tangaroa. Er wordt heftig gevist met maar liefst 3 lijnen maar bijten ho maar. Gelukkig kan er mooi gesnorkeld worden via een mooring vlakbij het koraalrif. We spotten een schildpad en een schooltje baracuda’s. We maken de dag af met een borrel en een BBQ bij Jan & Inge thuis. Suze is weg van ‘de jongens’ en er volgt een schattige voorleessessie op de bank. Op de dag van vertrek krijgen we uit gastvrijheid nog even de auto te leen voor een tourtje langs het Goto-meer met flamingo’s en cactussen. Via Rincon rijden we naar de hollandse huismerk supermarkt voor dozen luiers, poedermelk, diksap, drop, etc.

Het is een kort zeiltripje naar Curacao. We komen er vlak voor het donker aan en laten het anker vallen in het Spaanse Water. Omdat hier gratis busjes gaan naar de (hollandse) supermarkt, slaan we ook hier onze bevoorradingsslag. ’s Middags nemen we de bus naar Willemstad waar we het inklaren combineren met een ijsjesfestijn voor de meiden. Helaas is door het carnaval de immigratie wat eerder dicht dan officieel. Moet kunnen. ’s Avonds komen Ellianne en Eric, collega orthopaed te Curacao, een borrel drinken aan boord. Als tegenprestatie nemen ze Caro mee naar het shopping walhalla van dit eiland: de grote Albert Heijn. Voor yachties zoals wij die voor de komende 9 maanden moeten inslaan is het heerlijk om het Euroshopper huismerk te zien. Ondertussen neem ik de kids mee naar het Seaquarium voor dolfijnen, flamingo’s, kreeften en schildpadden. Tamar leert er een nieuw woordje: wauw! Tussendoor stikken we de kapotte rits in de bimini en fixen we de klapgijpschade aan de giek. Ons onthaal op de Antillen wordt afgemaakt door een ‘pamper’ bezoek in huize Eric & Ellianne. Verse appeltaart, Nespresso’s, een Miele wasmachine, zwembad, warme douche en tot slot 2 hele kippen a la Jamie Oliver. Wauw…

Vandaag maken we schoon schip en studeren we op de grib files en golfverwachtingen voor de komende dagen. Hoe het ook zij: het wordt een ruig tochtje van 3 dagen naar Cartagena, Colombia, of misschien van 5 naar de San Blas eilanden in Panama. Het is weer even afgelopen met het bon bini luxe leven…

Reacties zijn gesloten.