24 February
2010
geschreven door Tangaroa SSB radio

Bijboot lek. Klote. Veiligheidsventiel gebroken door ongelukkige combi hekgolf versus zwemtrapje. Gelukkig hangt ie nog in de davits en zinkt ie net niet. Het dagje leuk de stad in komt hiermee wel te vervallen. De kids gaan naar het voordek om met grote emmers met water te spelen. Onder ons nieuwe (self-made!) zonnetentje wel te verstaan. Ondertussen gaat de kit-spuit (weer) open en met een lijmklem erbij fixen we het euvel. De volgende dag bekijken we met een taxi een hooggelegen klooster en een oud fort. Uit eten in de stad. Speeltuin helaas dicht. Ijsjes zijn er wel. Net voor het donker varen we Carthagena uit via de small boats doorgang (5m diep itt de 2,3m uit de pilot). Zo woest als het was bij aankomst, zo rustig is de zee nu. Er staat slechts een zuchtje wind, maar tegen. Voor het motorsailen eigenlijk des te beter. Om een lang verhaal kort te maken: we motoren nog steeds, 27 uur later. En we blijven dat de komende 15 uur ook nog wel doen. De accu’s zijn daardoor mooi vol, en ook onze watervoorraad is door de watermaker helemaal opgetopt. Er is tijd voor verven, lego-spelen, en schatzoeken. Wij komen zelfs toe aan wat leeswerk. Borreltijd met een biertje, en verse tonijnmoot in teriyaki-gembersiroop-saus bij het diner. Helaas is ons nieuwe ‘tuna-eye’ aas direct verslonden door en verdwenen met een of andere grote jongen, dus we vissen nu weer ouderwets met een squidje. Zonder succes vandaag. Morgen maar weer proberen. Het vissen en snorkelen bij de Coco Bandero eilanden van San Blas schijnt top te zijn. Nog 60 mijl te gaan. Alleen nog hopen dat de bijboot niet zinkt…

Reacties zijn gesloten.