6 January
2010
geschreven door Tangaroa

Marianne-river laguneCarolien en Wierd steken over van Paramaribo naar Tobago. Opa en Oma mogen een paar dagen landrotten op Trinidad met Suze en Tamar. Met  de vliegmachien naar Port of Spain. Je bent er voor je het weet, maar op het vliegveld ben je met de procedures nog wel een paar uurtjes bezig.  We zijn landrot voor een paar dagen. Voor de zee moet je respect hebben, maar op land is ook niet alles zonder gevaar. Onze taxichauffeur uit India, een cultuur waar het noodlot nog een  kans krijgt, brengt ons met een duizelingwekkende vaart langs steeds slechtere wegen en diepere afgronden naar Blanchisseuse. Het is wat verder dan hij dacht. Ergens in het noorden van Trinidad, daar waar de wereld eindigt, loopt het zoete water van de Mariannerivier over het strand de oceaan in. Een prachtig groen omzoomde zoet water laguna strekt zich uit naar het zuiden de bergen in. Aan de noordzijde rolt de schuimende deining het strand op. Een kreekje door het kiezelzand vormt de verbinding tussen zoet en zout. Zon, palmen, ruimte en rust. De gedroomde zonvakantie met kleine kinderen. Het avontuur van de zoute golfslag om de dag mee te beginnen. De ondiepe zandoever van de rivier met een voortdurende aanvoer van kristalhelder fris water als een veilig oord om te spelen.

Behalve de  Duits/Amerikaanse eigenaar van het etablissement zijn hier vrijwel geen blanke mensen te zien. Het duurt hier allemaal ook wel wat lang maar we leren al snel dat mits wij de maaltijd om 16:00 uur bestellen, aankondigen dat wij om 18:00 uur graag aan tafel willen, het eten meestal wel tegen  zevenen kan worden opgediend. Veel later moet het ook niet worden. Wanneer het eetritme van de kleintjes wordt verstoord laten ze zich luidkeels horen en in wangedrag zien. Dat hoeft maar één keer te gebeuren. We hoefden het vanaf dag twee niet meer uit te leggen. Ontbijt, strand, lunch, siesta, strand, diner, bedje toe. Als golven van de zee: ontbijt, strand, lunch, siesta, strand, diner, bedje toe. Rust, reinheid, regelmaat. Er is nog niets veranderd.

Reacties zijn gesloten.