29 December
2009
geschreven door Tangaroa

Waterkant ParamariboVoor ons is het jaar nog niet om. We hebben nog drie dagen om nuttig te besteden. Hier in Paramaribo knalt het oude jaar al weg. Niet zo zuinig. We hebben de afgelopen paar dagen al meer vuurwerk de lucht in zien gaan dan in Sneek de laatste 10 jaar. En dat is alleen nog maar een beetje uitproberen. Oudjaar moet hier een heksenketel zijn volgens de verhalen. Op het terras gaat het Parbo bier per liter en voor de prijs hoef je het niet te laten. En als je ziet wat er in de talloze restaurantjes wordt geserveerd voor een paar SRD laat je het wel uit je hoofd om zelf te gaan koken.

We zijn hier aan een waterkant met een warme W. Een W met een volupteuze schoonheid. De W van wiegend, warm, weldadig. Een W met een voorkant en een achterkant. De W van welnee, om het over vrouwen maar eens niet te hebben. De W van warm, wonderlijk en wachten.

We zijn de kerstdagen weer door en kregen nog een zondag als toetje. Het internetcafe was dicht. Toen het weer open was, bleek de uploadsnelheid te laag voor foto’s. De kerst-BBQ met de andere oceaanhelden moest gevierd. De  evaluaties, zorg voor het schip, de sightseeing. Oma vloog in. Er zijn duizenden excuses waarom u nu pas weer nieuws krijgt uit  Paramaribo. U moest even wachten. Dat wachten, met die warme W, is trouwens helemaal niet onaangenaam. Terrasjes genoeg als je even moet wachten op de collega die het weet, en gebeld is, maar nog slaapt. Komen we toch gewoon later even terug. We doen er niet meer moeilijk over.  Dus relax, pak een bierje en kijk morgen maar weer even op deze site.

Vanavond een dikke truck met oplegger voor ons hotel. Bijna helemaal vol speakerboxen. Twee verdiepingen. Onderin een man of vijf percussie, een stuk of wat trompetjes, nog wat ander koper. Op de bovenverdieping vocalisten omringd door dat warme weldadige wiegen met een voor- en achterkant waar ik het eerder over had. Een ritme dat zo heerlijk zuidamerikaans tegen elkaar aan hangt, alsof iedereen er maar wat op los trommelt, maar toch bij iedere maat als bij toeval elkaar weer vindt. Het was fantastisch om te horen en te zien. Paramaribo is een groot feest.

Het blijft hier Wonderlijk: foto’s uploaden gaat (nog) niet, (oude) kleine filmpjes wel…

Reacties zijn gesloten.