10 December
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

De avond valt hier nooit. De stekker wordt gewoon uit de dag getrokken. ‘s Ochtends komt de zon ons achterna om ons ‘s avonds de richting te wijzen die we ‘s nachts moeten volgen. Het sterrenbeeld Orion staat bijna recht boven ons. Zolang de maan nog niet op is, is het hier werkelijk pikkedonker en zie je een myriade van sterren in het melkwegstelsel die als een discus in de ruimte hangt. We denken precies te weten waar we zijn: 15.20.968 N en 30.03.330 W op dit moment. Gezwam in de ruimte. Als je deze sterrenhemel ziet doen tijd en plaats van zo een minuscuul bootje er helemaal niets meer toe. Bijna honderd kwadraatmeter dacron sleurt de tien ton die schip, lading en bemanning zo ongeveer wegen door de golven. We hebben de gennaker aan lij en de high aspect fok uitgeboomd aan loef en slepen daarmee 5 tot 6 knopen snelheid uit 15 knopen wind. De golven zijn weer wat knobbeliger. Dat bevordert de eetlust niet en veroorzaakt leegloperij bij de afdeling kombuis. Zowaar tijd gehad om een boek te lezen, op het voordek, in de schaduw van de enorme lappen zeil die aan de boeg trekken. Aangelijnd, dat wel, de schipper houdt ons kort. Vanmiddag om 15:00 uur waren we precies 48 uur onderweg. We komen op 127 mijl als dagopbrengst en hebben nu nog 1616 mijl te gaan. Overigens is de juiste link naar onze positie en track: http://www.atlantische-oversteek-tangaroa.blogspot.com/

Reacties zijn gesloten.