8 December
2009
geschreven door Tangaroa

Marina MindeloHet is zondag in Mindelo. Maandag vertrekken we voor de overtocht naar Paramaribo. Spitsuur dus.  Opa er op uit met de jongedames Zijlstra. Intussen weten we de weg naar de Gelateria. Had ik eerder moeten bedenken. Het roze bolletje in het plastic bekertje doet wonderen. Opa kan niet meer stuk. De dames willen niet terug naar de boot, maar de stad in. Veel speeltuin is hier niet, maar ze hebben geleerd zich te behelpen met wat er aan hekwerk in een stoffig parkje voor handen is. Bestand genoeg tegen de slopershandjes van Tamar. Avontuurlijk genoeg voor Suze die weldra met een weggeworpen plastic flesje en wat zand en steentjes zich oefent voor het strand aan de overkant. De loopfiets die de Sint heeft meegebracht wordt met tussenpozen uitgeprobeerd. Het tempo waarmee Suze zich kan verplaatsen neemt duidelijk toe.

Vandaag zijn we echt los van het vasteland. Letterlijk en figuurlijk. Geen vaste grond voor 2 weken. Geen fietsje, geen speeltuin, geen ijsjes. Maar wel elke dag een weerbericht via de korte golf radio dankzij Jimmy Lengkeek die met dank aan Ruud Kattenbergs website sailingweatheronline.com ons zal routeren gedurende de oversteek. Eerst nog even lekker eten. En dan dat ene waypoint programmeren in de GPS: Domburg in Suriname.

Reacties zijn gesloten.