30 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

We vallen van de ene in de andere attractie. We liggen voor anker bij het Kaap Verdische eiland Sal in de baai van Santa Maria. Eindelijk genieten na een stampende overtocht en de ontberingen van het zeemansleven. Koud bier, Bounty strand. Zon, zee, zaligheid. De laatste 17 mijl naar het beschutte westen van het eiland zou betekenen dat we bij donker voor anker moeten. De wind is NW en we verwachten aan de zuidkant van het eiland een rustige ligplaats. Maar de golfslag rolt om de kaap de baai in en het lijkt wel kermis. De zaterdagnacht brengen we door in een onvervalste Cake Walk zoals je die op de kermis van de opa’s en oma’s wel tegenkwam. We stampen, slingeren en gieren alle kanten uit. De wijnglazen komen uit de kast, maar we moeten ze wel stevig vasthouden. De zondagochtend aan wal maakt alles goed. Caribisch sfeertje. Terrasje. Bongo’s. Kaapverdische espresso. Broodje tonijn. Dat smaakt toch anders dan Nescafe en opgeroosterd vier dagen oud stokbrood. Carolien haalt met de jongedames oom Arjan van het vliegveld. Wierd en ik stuiven met een windje 6, een reefje, en 7 knopen het hoekje om naar Palmeira. Vanavond eten we aan wal en slapen we rustig.

Reacties zijn gesloten.