28 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Woensdagmiddag zijn we vertrokken uit Banjul. Het is nu vrijdagavond en van de dikke 400 mijl is nu nog minder dan 100 te gaan. Onze positie is nu 15.54N 21.23W en we lopen 5 tot 6 knopen. In de verste verte dus nog steeds geen wifi dat we nodig hebben om foto’s te uploaden. Oma Rens heeft een paar foto’s mee uit Gambia op een memory stickje. Zij spoedt zich vanavond per vliegtuig naar Nederland. Vanaf hier wenst de gehele bemanning haar goede reis. De foto’s van Gambia en deze overtocht kunnen we misschien op Sal, maar ongetwijfeld op een van de Kaapverdische eilanden versturen. Dat is per radio niet mogelijk.

De gebruikelijke mindere dagen aan het begin van de reis lijken intussen bijna voorbij. Het gangboord is vandaag schoongespoeld en schoon gebleven. De lunch en de avondmaaltijd zitten er nog in. Maar de schippper vindt het nog steeds niet echt heerlijk om binnen te zitten. Opa heeft nergens last van, en zit dus dit stukje te typen. Morgenvroeg hopen we land te zien. Vooralsnog zien we een als met een passer getrokken horizon. Alleen wij en het water. De jongedames zijn al in dromenland. Het buikje vol met opa’s pasta bolognaise. Moe maar voldaan van de klim- en klauterpartijen in de kuip en de kajuit vanavond. Vivaldi en een ondergaande zon op de achtergrond. Het kon slechter…

Reacties zijn gesloten.