10 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Een stralende sterrenhemel, vier ankerlichtjes en verder helemaal niks, niets, noppes. We liggen in Bintang Creek, een zijtak van de Gambia-rivier. De kreek doet zijn naam eer aan want we drinken er biertjes (geen Bintang, wel Superbock) vanwege de eerste ‘poop on the potty’ van Rogan aan boord van de Atmosphere uit Canada. Eergisteren vierden we een ander feestje: de 50e verjaardag van Jan-Bart van de Victory. Verkleed als Abraham, compleet met wc-papier-baard, een drietand en een tamboerijn, luisteren we zijn verjaardag op en maken daarna de onderweg gevangen barracuda, dorade en bonito soldaat. De volgende dag neemt een lokale visser ons op sleeptouw. We vangen dorade, butterfish, shine-nose, een krab, een stingray en zowaar een giftige slang die door onze gids met de machete letterlijk een kopje kleiner wordt gemaakt. De dames gaan ondertussen met de kids naar de dierentuin en de krokodillen-farm. Tot slot gaan we met het lokale vervoer naar de markt. Het is een hele toer om wat verse groente en fruit te bemachtigen maar het is geweldig om echt in Afrika te zijn: het ruikt ernaar (houtvuurtjes), het klinkt ernaar (Youssou ‘n Dour & Reggae) en het voelt ernaar (35 graden en een verzengende zon). Het dorp loopt uit als onze – toch behoorlijk gebruinde – ‘witte’ kindjes langskomen. Suus krijgt met een handkus een huwelijksaanzoek van een van de donkere boys en Tamar wordt vrolijk toegelachen en het liefst even aangeraakt. ‘Gambia: the smiling coast’ – we kunnen er ons wel in vinden!

Reacties zijn gesloten.