6 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

We hebben zojuist met Suus en Tamar de vuurspuwer met Afrikaanse drums en wiegende vrouwenheupen gezien in een hutje tussen de mangroven van de Gambia rivier. Kortom: we zijn er! Na 7 nachten en 6 dagen op zee zitten we in een totaal andere wereld. Vanmorgen om 9u ankerden we bij de vervallen haven van Banjul om het inklaringsproces rond te maken. Met hulp van de Zilvermeeuw, een andere Nederlandse boot die hier al een aantal dagen is, kon dit razend efficient worden afgewerkt. Het duurde slechts 2 ipv 4 uur. We hebben nu een heuse handgeschreven river-permit! Na een korte koffie- en bierbreak met collega vertrekkers-met-kids Pjotter, Atmosphere en ook de Victory volgde een Livingstone-achtige puzzeltocht (volgens de digitale kaart voeren we over land) over een zijtak van de Gambia-rivier naar Lamin Lodge. Voor de liefhebbers: het is te google-mappen (Lamin Creek). De Lamin Lodge is overigens niet meer dan een houten ‘shack’ zonder electriciteit of stromend water. Wel zijn er kaarsen, vriendelijke locals, kip met pindasaus en patatjes, en een heuse ‘Gambian Stevie Wonder’ die ons met niet meer dan een acapella tokkeldoos in Afrikaanse sferen brengt. Een perfecte afsluiting van een week zee. En een prachtige start van de tocht die we de komende 2 weken, samen met de ouders van Carolien, over de Gambia-rivier zullen maken. Nu eerst maar eens een nacht ‘dienstloos’ doorslapen. We hebben het wel verdiend.

Reacties zijn gesloten.