15 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Boem! De diepte was steeds 8m maar ineens hobbelen we met een knal over iets hards. Het klinkt niet als steen, niet als metaal, maar het is iets massiefs. Dan varen we weer. Het is nog steeds 8m diep. We zijn er blijkbaar al overheen. Wat was het? Met Seb en Jeroen discussieren we over de marifoon over de oorzaak: een zandbank, een wrak, of toch een hippo? Hippo, ofwel hippopotamus, ofwel nijlpaard. Die leven hier namelijk, net als krokodillen en chimpansees. We spotten er vier, en zien samen een kleine krokodil. Aapjes zien we slingeren in de bomen naast ons. En het stikt van de vogels. Maar het echte uitbundige wildlife laat zich pas na zonsondergang zien: muggen, vliegjes, torretjes, sprinkhanen en zelfs vuurvliegjes. ‘s Avonds zitten we daarom veilig onder ons muskietennet van de spaarzame koelte te genieten, ingesmeerd met DEET en met de Malarone malaria-tabletten als toetje. We kijken hier bij Baboon-eiland uit op een stralende sterrenhemel en luisteren naar de proest van een hippo en de oerwoudgeluiden van krekels, vogels en apen.

Ger en Rens, de ouders van Carolien, vinden het prachtig. Ze zijn hier voor een korte vakantie annex cultuurshock, en Ger gaat straks mee over de atlantische oceaan. We pikken ze breed glimlachend op bij Georgetown. Ze zijn allervriendelijkst ontvangen in The Gambia. Wat wil je ook als je de mannetjes op 1 dag wat maandsalarissen toeschuift. Maar geld speelt geen rol voor een heer van stand zegt Ger. De entertainer van hun hotel in Banjul heeft een vriend met een rijbewijs en die wel weer een zwager met een auto. Bij de ferry blijkt die ingehuurde local experience onmisbaar en verdwijnt de file als sneeuw voor de zon. De kredietcrisis in Gambia schijnt nu goeddeels opgelost te zijn volgens Ger. Want ook de pompbaas, de bandenpompers, de parkeerwachters en de stoplichtbedieners hebben vrienden, broers, zwagers, etc…

Wij hebben in ieder geval weer verse groente en fruit, dropjes, banketstaaf, tijdschriften, diesel- en waterfilters en bovenal een hoop gezelligheid (en oppas!).

Reacties zijn gesloten.