24 November
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Pappa’s navigatiehoek is natuurlijk “the place to be” als je wat uitgekeken raakt op de puzzeltjes, kleurboeken, klei en kleurstiften. Streng verboden toegang en nog grotere zonde dan op het gangboord komen zonder zwemvest. In het bijzonder is daar de verlokking van SSB zender en de marifoon om nog maar niet te spreken van de radio CD speler. Daar gaan de kinderliedjes in. Er is zwaar gezondigd. Drie CD’s tegelijk er in, dat trok het mechaniekje niet. Klusje voor opa! Aan boord wordt de vis duur betaald. Hij heeft vroeger wel eens wat in horloges zitten prutsen, laat hem maar eens wat doen voor de kost. Doorgaans heeft opa wel een gelukkige hand met dit soort pielklusjes. Het ding eerst gedeeltelijk, toen helemaal uit en in elkaar. Opa is met pensioen. Tijd zat toch? Om een kort verhaal lang te maken. Drie keer gedemonteerd, drie keer in elkaar. Resultaat: noppes. Dus met Alex naar Serekunda voor een nieuwe JVC autoradio CD speler en als het kan met MP3 speler. Alex is 18 en ook werkloos zoals 40% van de bevolking hier. Maar hij spreekt goed engels en is absoluut niet dom. Hij verdient het schoolgeld voor zijn broertje met het rondleiden van toeristen. Hij kan bijna alles. “Are you good at bargaining?” vroeg ik. “Sure”. Wij liepen het zandpad (van ongeveer een kilometer) op tot een taxi passeerde. Alex discussieerde wat met de chauffeur en wilde gratis mee tot het eind van het pad. Ik kon de discussie niet volgen maar ik begreep dat de aanwezigheid van een blanke toerist een en ander wat ingewikkeld maakte. Maar het lukte hem toch en we stapten in. Goed gedrag moet beloond vind ik. “Probeer maar een goede deal te maken voor een rit naar Serekunda”. Kwam ook voor elkaar. Heen en terug. Chauffeur op ons laten wachten: geen probleem. Het eind van het liedje: kinderliedjes. Zelfs de DVD van K3 is nu speelbaar. Koreaans of Chinees machientje, dat wel. Maar een hoop techniek voor je centen en in Nederland voor een dergelijk bedrag niet te koop. Het resultaat van de bargaining hebben we samen gedeeld. Broertje kan weer een tijdje naar school. Alex is gewoon een leuke jongen. Geinteresserd, zorgzaam, zorgvuldig. Die redden het ook zonder school.

(Geschreven door Ger, de vader van Carolien)

Reacties zijn gesloten.