10 August
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Beter dan Suze kunnen we het niet zeggen: ‘Zijn er!’ Na 90 uur varen (3 dagen, 4 nachten) maken we vast in Spanje. Het viel ons mee. Al was het begin wel pittig. Vooral ook voor de meisjes.

De laatste 2 dagen is de stemming echter prima. De zon schijnt , we motorsailen omdat er te weinig wind is en er staat een trage lange oceaandeining. Tamar vermaakt zich al klauterend in de cockpit van de kuip. Altijd vast aan onze hand, dat wel. Suze kijkt ‘glote boot’ of de Dora DVD en probeert van alles voor ‘nog een snoepje?’. De dagdienst is daarmee een stuk vermoeiender dan de nachtwacht. Wierd heeft dienst van 21-00u, Arjan van 00-03u, Caro van 03-06u en Wierd weer van 06-09u. Daarna barst het kindergeweld weer los, afgewisseld met het spotten van een walvis…

De laatste nacht is zwaar vanwege een onrustige zeegang (de diepte verandert van 5000m naar 200m) en vele vissersboten vlakbij de kust. Er staat een stevige NO wind (6) zodat we met ruime wind vol gas met 7 tot 8 knopen langs de beruchte Kaap Finisterre rollen. De zon komt op, de dolfijnen wippen weer langs en op verzoek van Suze gaat de Sinterklaas CD keihard aan (we gaan immers naar Spanje!). Al meeblerend bereiken we zo rond lunchtijd onze huidige bestemming: de marina van Portosin, Ria de Muros, Noord-West Spanje. Snoepjes en een speeltuin voor de kids. Verse vis met vino blanco voor ons. Inderdaad: we zijn er !

Reacties zijn gesloten.