8 August
2009
geschreven door Tangaroa SSB radio

Dolfijnen! We zitten midden op de Golf van Biscaye (46.08N en 007.57W). Het is windstil dus we varen op de motor zo de 3e nacht in, op weg naar Portosin in Noord-West Spanje. Arjan, de broer van Carolien, heeft wacht en houdt op de radar bij wat er langs komt.

We zijn donderdagavond vertrokken uit Falmouth in Zuid Engeland, wachtend op het juiste ‘weather window’. De Golf is berucht om zuidwesterstormen en levensgevaarlijke zeegang, dus we gaan pas als de windvoorspelling voor een aantal dagen gunstig is. De wind waait inderdaad uit een gunstige hoek (N-NE) maar is nu te zwak om te kunnen zeilen. De eerste avond voeren we aan de wind, later op de spinnaker. Iedereen behalve Caro moest inslingeren de eerste dag.

Vandaag hebben we op een zonovergoten spiegelgladde zee heerlijk onder de bimini (zonnetent) gezeten, gedanst op kinderliedjes in kuip, nasi met pindasaus en kroepoek gegeten, en natuurlijk dolfijnen gekeken! We hebben ze wel 6x langs zien komen en het blijft een geweldig gezicht om ze zo rond je schip te zien springen. Vliegende visjes hebben we trouwens ook gespot.

We verwachten morgen (zondag) ook nog de hele dag en nacht te motoren gezien de windvoorspelling die we via GRIB-files binnen krijgen. We zullen bij NW Spanje pas weer wind krijgen. N/NE, dus gunstig, maar wel hard, tot kracht 7. We houden jullie op de hoogte!

(Dit bericht werd verstuurd via Sailmail, een email service over de korte golf radio.)

Reacties zijn gesloten.