13 August
2009
geschreven door Tangaroa

Biscaye KLEINLiggend in de zonnige haven van Portosin in Spanje is er dankzij wifi weer tijd voor een update en foto’s. We starten met Dartmouth in Engeland.

Zuid Engeland heeft vanaf het eiland Wight prachtige havens met pittoreske stadjes om aan te doen. In Dartmouth kom je tussen twee steile kapen de rivier binnenlopen. Aan beide zijden een kasteel, en heel veel bootjes voor anker. We proberen hier het bijbootje en de lokale speeltuin uit. Daarna maken we nog een tussenstop in Salcombe voor we uiteindelijk aanmeren in Falmouth, onze laatste stop in Engeland. De tocht hierheen is pittig, met windkracht 6 tot 7 op een aan de windse koers.

In Falmouth maken we schoon schip en bereiden we ons voor op de oversteek naar Spanje. Via de korte golf radio (SSB) houden we de weersvoorspellingen in de gaten voor het juiste weatherwindow. We voeren weer wat klusjes uit. Zo vervang ik de morsehendel van de keerkoppeling, zeker ik de uitlaat tegen schavielen met de stuurautomaat, kijk het want en de radarreflector na, en maak met een net een box in de kajuit voor de meisjes. In Yarmouth verving ik al het grof- en fijnfilter van de motor en ook de schakelaar van de SSB wordt weer werkend gemaakt.

Naast ons ligt de Robinson, een Hallberg Rassy 39 uit Hindeloopen. Robin zeilt solo naar het Zuiden in dit prachtig uitgeruste schip. Het klikt en borrelt goed, we wisselen weersinfo uit en besluiten om de oversteek samen te doen.

Bij vertrek ’s avonds staat er een NW4 windje dus we kunnen aan de wind met de motor bij mooi opschieten. Onderweg komen we nog wat grote scheepvaart tegen zodat Suze weer wat te zien heeft. Later neemt de wind af en trekken we de spinnaker erbij om nog wat vaart te houden. We moeten allemaal wennen aan de deining maar na anderhalve dag is iederen wel ingeslingerd. Na 24u is de wind zodanig afgenomen dat we de motor weer aanzetten. De dagen erna blijft de wind liggen en ook de zee wordt steeds vlakker. Er is tijd voor spelletjes en lekker eten dat er nu weer goed in gaat. En zo tuffen we een beetje voort… Het wordt weer dag en weer nacht, weer dag en weer nacht…..En dan opeens na de vierde nacht is er land in zicht! Wat een machtig gevoel is dat. Dat hebben we dan toch weer mooi geflikt!

Voor de liefhebbers nog wat film (1 en 2) en fotomateriaal!

Reacties zijn gesloten.