16 June
2009
geschreven door Tangaroa

navigatiehoek-tumbnailEr is weer goed ge-pimped. Ditmaal in de navigatiehoek. De originele HR38 had weinig ruimte voor inbouwapparatuur en de vorige eigenaar had dit opgelost door een deel van de mahonie wandbekleding uit te zagen en naar voren te brengen. Het geheel hing op een paar schroefjes en de kopse kantjes waren nog goed zichtbaar. De SSB-radio (en alle kabels!) hing hier weer los voor, met prachtige knopjes waar Suze van zou smullen. Cosmetisch en praktisch gezien een doorn in ons oog dus. Dat moest dus anders…

Zo gezegd, zo gedaan: nou nee.  Ik durf me hier niet zelf aan te wagen en het vinden van een vakman valt tegenwoordig niet mee. Gelukkig waren de gouden handjes van Gert nog te koop, zo vlak voor zijn vakantie en de geboorte van zijn kleindochter. Na 45 jaar bij Scheepswerf Amels in Makkum weet hij wel wanneer het echt netjes is.

De hele mahonie wandbekleding gaat eruit en er komt een nieuw plan met handige inbouwvakken voor pilots, en netjes pas gemaakte vakken voor inbouw van GPS, marifoon, Pactor-modem en SSB. Het schakelpaneel en de gevers voor diesel en water worden overgezet op een nieuw deurtje. Alles natuurlijk wel in echt gestoken sipo mahonie. En met mooie ronde trims.

Boven het gasfornuis komt een houten afdekplaat bekleed met formica. En omdat de vergane kitnaden van het dashboard in de kuip ons storen, wordt ook hier een revisie verricht. Er komen twee teakplaten. En passant wordt het verweerde ventilatiekastje met walstroom en autopilot nog even omgetimmerd. Ik besteed samen met Maarten nog een lange dag om alles 3x in de Ijmodur BM zetten, licht op te schuren met korrel 360 en af te lakken met Goldspar Satin. Al met al een grotere klus dan beraamd, maar je moet nou eenmaal poetsen voor het gaat glimmen…

Reacties zijn gesloten.