27 April
2009
geschreven door Tangaroa

papierwerkKonden we maar gewoon op ons bootje stappen, wegvaren en de boel de boel laten. Nog even wat boodschapjes doen en weg zijn we…. Helaas zit “vertrekken” anders in elkaar. Naast het vaarklaar maken van de boot  moeten er een hoop andere dingen geregeld worden. Met name in de avonduren zit ik urenlang achter de computer of in onze administratie gedoken om ervoor te zorgen dat over twee maandjes ook alle andere dingen voor mekaar zijn. De lijst is lang maar ik ben best tevreden tot nu toe. We zijn aardig op weg met alle regelarij. Zo hebben we ons huis vanaf 1 juli as. al voor een periode van twee jaar gemeubileerd kunnen verhuren aan een duits/engels stel met twee kleine kinderen. We hebben ervoor gekozen om dit via een een bemiddelingsbureau (www.rotsvast.nl) te doen om er zeker van te zijn dat we niet met foute huurders opgescheept worden. Een pak van ons hart dat het gelukt is want met name financieel gezien scheelt dit een slok op een borrel. Nu het huis nog leeghalen… 

De baan van Wierd in Sydney vanaf 1 januari 2011(!) is zo goed als rond. Hier komt trouwens meer bij kijken dan je zou denken. De australiërs houden wel van wat papierwerk. Zo moet er onder andere geslaagd worden voor een IELTS test (engelse taal). Wierd heeft hier afgelopen zaterdag examen voor gedaan en hem kennende heeft hij over twee weken het noodzakelijke papieertje in de bus. Ook moest hij langs de notaris voor een paar krabbels dat degene op de pasfoto toch echt hijzelf was….. De nodige credentials moesten verzameld worden bij hoogleraren en opleiders en weet ik wat nog meer. En dat allemaal voor een half jaartje werken. Maargoed, ook  dit punt lijken we binnenkort te kunnen afstrepen.

Verder hebben we alle abonnementen opgezegd, evenals de creche van de dames, zijn bazen ingelicht (mijn collega’s ga ik volgende week op de hoogte brengen), hebben we bij de notaris ons testament geregeld en een notariële machtiging laten opstellen (om mijn moeder, mocht dat nodig zijn,  de mogelijkheid te geven belangrijke dingen namens ons te kunnen regelen).

Op verzekeringgebied zijn we ook aardig op weg. Qua bootverzekering zijn er eigenlijk niet veel mogelijkheden. Er is één aanbieder waar vrijwel iedereen zaken mee doet (Unigarant). Je kunt deze verzekering via verschillende tussenpersonen afsluiten maar bij nader onderzoek blijkt hier qua prijs eigenlijk geen verschil te zijn. We twijfelen momenteel nog over Intramar en Assumair. De keuze voor de één of de ander  is gebasseerd op bekendheid in de zeilerswereld (Intramar) of verbintenis met onze huidige verzekeraar DOV en de behulpzaamheid tot nu toe bij het beantwoorden van vragen (Assumair). Hier zullen we de komende week ook een knoop over moeten doorhakken aangezien er nog een keuring vereist is die we niet één week van de voren kunnen aanvragen. Zoals het nu lijkt wordt het de laatste (en het maakt ook eigenlijk niks uit van uiteindelijk zijn we toch verzekerd bij Unigarant). Qua reis- en ziektenkostenverzekering zijn we er eigenlijk ook wel uit. Het was trouwens nog niet zo makkelijk om een geschikte en betaalbare partij te vinden die ons wil verzekeren voor de werkelijke kostprijs ipv europese kostprijs. Met name dit laatste punt vinden wij heel erg belangrijk omdat in geval van een amerikaanse ziekenhuisopname je met een verzekering die gebasseerd is op een europese kostprijs redelijk het schip in kan gaan. Nu zijn we zelf niet van plan om naar Amerika te varen maar bij ernstig letsel in bv het Caraïbisch gebied wordt je waarschijnlijk eerder naar Amerika ingevlogen dan naar Europa. De partij die wel tegen werkelijke kostprijs vergoed is de Global Traveler van OOM verzekeringen.

En dan nog het aanschaffen van allerhande zaken. Ik ben begonnen met het afstruinen van marktplaats voor speciale opvouwbare kinderbadjes (Biba bad), een slaaptentje voor Tamar (Travel Cot) en een handwasmachine (wonderwash). De Bromton vouwfietstjes worden morgen besteld (onze fietskar gaat ook mee en we hopen op deze manier ook op land iets mobieler te zijn). Kinderschoentjes zijn al op de groei gekocht enzo meer.

En dan nog mijn lijstje To Do…..

DVD’s en luisterboeken downloaden, fotoboeken met herinneringen voor kids maken, moltons naaien, afscheidsfeestje organiseren, ceremoniemeester spelen bij trouwerij van beste vriendin, speelgoed uitzoeken, huis verhuurklaar maken, auto verkopen, internationaal rijbewijs, ICC en ICP vernieuwen, ach laat ik hier ook maar stoppen, ik wil tenslotte nog lekker slapen vanacht! 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. 12….

    Thanks for taking the time to chat about this, I feel fervently about this and I benefit from learning about this subject.jessonlinptzcm/2011nov…