12 April
2009
geschreven door Tangaroa

inspectieluik-watertankDe kids zijn op Paas-eierjacht bij oma. Het is papa weer gelukt zich te drukken voor zijn vaderrol. ‘Wie is die man die op zondag het vlees komt snijden?’ Nou, zelfs dat doet papa niet eens meer… Onder het motto ‘straks haal ik het allemaal weer in’ strik ik ome Arjan om samen de watertanks schoon te schrobben en de dekluiken opnieuw te kitten.

Twee van de vier luiken lekken wat en de kitrand is nogal uitgedroogd door de UV van Tangaroa’s eerdere verblijf in de Carieb. Met een mes snijden en pulken we de oude rand eruit en na een ontvettings- en afplakronde gaat de Sikaflex 295 UV erin. Met het zwart nog aan de vingers schuif ik ‘s avonds aan bij het paasdiner. ‘Bies’ roept Suze die godzijdank haar vader nog wel herkent.

Een dag later gaan de inspectieluiken van de tank los en voeren we een kleine orthopaedische infectiebehandeling uit. De biofilm moet er immers af, of het nou een watertank of een heupprothese is. Schrobben met een RVS- en afwasborstel, naspuiten, chloor erin, tank vullen en een nacht laten staan (doseringen met dank aan de link van de Mjölner).

Samen met Arjan loop ik alle waterleidingen na. De lage druk die we soms in de keuken hadden blijkt niet in de waterpomp maar in de kraan(knop) te zitten. Dat scheelt gelukkig weer een nieuwe pomp. De andere pomp is voor het zoute water. Dat deze ook prima werkt ontdekken we nadat we de enige overgebleven schakelaar – waar ook Jimmy de betekenis nog niet van wist – aan zetten. We hebben nu dus naast een zoetwater- ook een zoutwater dekdouche! Verder werkt onze koelunit op zoutwaterkoeling en blijkt de handpomp in de keuken op het buitenwater aangesloten. Prima!

Op watergebied blijven er dan nog drie klussen staan: het Norit waterfilter installeren, de watermaker testen of weer aan de praat krijgen, en nog een maal een tankbehandeling met Hadex (70ml voor 350l), dat volgens de test in de laatste waterkampioen het beste werkt.

Eerst maar weer even papa zijn.

Reacties zijn gesloten.