28 March
2009
geschreven door Tangaroa

tewaterlating-den-helder-naar-makkum-045-w We liggen er weer in! We zijn weer een stapje dichter bij ons vertrek. OpĀ 27 maart zijn de laatste klussen die op de kant moesten gebeuren afgerond. De raampjes hebben nog een verfbeurt gekregen en steken nu niet meer af bij de mooie geverfde romp. Het zwemplateau zit er weer op en de bevestiging voor de windvaan zit ook weer aan de romp vast. De mast is weer voorzien van de marifoonantenne, een nieuwe windex en de windmeter (die het overigens om onbekende redenen nog niet doet!) En last but not least, de nieuwe naam is nu ook echt zichtbaar!

Het was wel even aanpoten geblazen want eigenlijk zou ze dezelfde dag nog te water maar dit ging, zo bleek in de loop van de dag, niet meer lukken. Gelukkig was de werf zo aardig om de te waterlating te verplaatsen naar de zaterdagochtend. Dit was wel even spannend want Jimmy, onze steun en toeverlaat die het schip aan het begin van de winter had gedemonteerd, was al op weg richting Marokko voor een welverdiende vakantie. Maar door een goede overdracht, waarin precies stond aangeven welk draadje waar moest worden aangesloten, hoe de verstaging op de juiste spanning moest worden gebracht en meer van dat soort dingen ging het helemaal volgens het boekje. We kunnen weer varen! We hebben morgen een mooie tocht richting onze thuishaven Makkum voor de boeg.
http://fotos.tangaroa.info/#16

Reacties zijn gesloten.