14 March
2009
geschreven door Tangaroa

dsc08016Naast alle voorbereidingen aan het schip wordt de aandacht nu ook steeds meer verlegd naar alle andere zaken die nog voorbereid moeten worden. Voor ons is het hoofdstuk kinderen daar ook één van. Wat nemen we mee aan eten, speelgoed, kleding, zwemvestjes etc en hoe zorgen we dat ze onderweg niet alleen maar ons en elkaar hebben maar ook in contact komen met andere kinderen is ook zo’n vraag. Dat er nog meer mensen zijn die met dezelfde vragen zitten hebben we ondervonden.

Op initiatief van Annelies Wichers waren we samen met andere vertrekkersboten met kinderen uitgenodigd in Zaandam zodat we elkaar maar ook de kinderen konden treffen. Wierd had samen met Adam van de Elena een mini workshop ‘medische kit’ en een hechtdemonstratie voorbereid. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd. Zo helpen we elkaar zeg maar! Als de gebroederlijkheid ook op zee zo blijft bestaan dan teken ik ervoor!

Het was voor ons met name heel leuk om nu eindelijk een aantal mensen zoals Jeroen en Louise van de Mjølner, Adam en Leonie van de Elena en Sebastiaan en Rhiannon van de Pjotter en al hun kinderen live te ontmoeten. We hebben namelijk al weken bijna dagelijks emailcontact over allerhande zaken maar elkaar nog nooit (althans wij) in levende lijve ontmoet. Het zijn allemaal stellen met kinderen van dezelfde leeftijd dus dat geeft meteen een band. Het zou heel leuk zijn als we elkaar tijdens onze reis op afgelegen baaien en stranden kunnen blijven ontmoeten. Zeker omdat ook de kinderen het heel erg gezellig met elkaar leken te hebben.

Reacties zijn gesloten.