22 February
2009
geschreven door Tangaroa

EcoNautic onderwatercoating aangebrachtHarde antifouling, zachte antifouling, epoxycoating, wel of niet koperhoudend, en mag dat dan wel…? Na wat wikken en wegen en het lezen van de ervaringen van anderen besluiten we om EcoNautic aan te brengen op het onderwaterschip. Het is een koperhoudende 2-componenten epoxycoating die de aangroei op het onderwaterschip langdurig tegengaat. Een meer bekende koperhoudende onderwatercoating is Coppercoat, maar dit valt prijstechnisch voor ons af. Voorwaarde voor het aanbrengen van EcoNautic is een kaal onderwaterschip tot op de gelcoat. De meeste schippers haken om die reden al af. De Tangaroa was al kaal gehaald en verzorgd met drie lagen epoxyverf en heeft dus een prima basis. We starten met het opruwen van de onderlaag en nemen alles met thinner af. Dan kwasten en rollen we de koperhoudende coating op het onderwaterschip. Twee dagen later staan er twee lagen fraai gebronste blauwe coating op.  Wij vinden het prachtig, Jimmy ook.

Reacties zijn gesloten.