18 February
2009
geschreven door Tangaroa

driekleurenlichtVandaag en morgen mag er niet aan het schip gewerkt worden want er wordt hard geverfd. Maar niet getreurd: er zijn nog voldoende andere klussen over. Vandaag is onze nieuwe Aqua Signal 32 LED driekleurenlantaarn op de mast gemonteerd. Niet dat we daar geen licht hadden maar meer dan een wit rondom schijnend lampje was het niet. Veiligheid staat voorop dus toch maar een nieuwe….  De steun van het oude witte lampje kan niet meer gebruikt worden omdat die te klein is en omdat daarop de lantaarn niet recht komt te staan vanwege de scheef lopende topplaat van de mast. Daarom is de nieuwe lamp gemonteerd op een aluminium hulpplaatje. Met vier lange bouten in getapte gaten in de topplaat is de lamp mooi recht gemonteerd. Daarna de elektrische verbinding gemaakt en de 12V-voeding aangesloten bij de mastvoet. De lamp geeft prachtig licht! Voor de winterstalling kan je de lamp heel gemakkelijk van de voet losnemen en apart bewaren. De connector wordt afgedicht met een rubberen dop. Het is een prachtig systeem: het neemt maar 10% van de stroom van een conventionele lantaarn, je hoeft de lamp nooit te vervangen en je hebt geen lampfittingen meer die corroderen en weigeren contact te maken.  Dat laatste blijkt nu uit nadere inspectie bij onze navigatielampen (bak- en stuurboord) het geval te zijn. Ook deze zullen we dus nog vervangen door nieuwe LED lampen. Jimmy heeft weer gepresteerd vandaag!

Reacties zijn gesloten.