4 February
2009
geschreven door Tangaroa

Verkalkt-verwarmingselement

Warm water is een groot goed. Een prettig tussenstation tussen het warme bed en de koude buitenlucht op weg naar je werk. Heel belangrijk dus om aan boord te hebben en zeker voor het badje van de kids. Of het nog steeds zo waardevol is in tropische temperaturen is natuurlijk maar de vraag. Voor een afswasje lijkt het ons toch wel handig. Hoe dan ook: nu werkt de boiler niet! Sterker nog: er slaat een zekering door als we hem aanzetten…

 

Onze boiler staat onderin de bakskist aan stuurboord. Deze heeft twee verdiepingen, dus eerst moet alles eruit. Daarna zien we dat het verwarmingselement gecorrodeerd is en is afgeplakt met tape. We vermoeden dat dit het euvel wel zal zijn. We zetten de juiste sleutels op het element om het eruit te draaien. Helaas, volledig vast… Dus de hele tank maar los en draaien met de stevigste tangen en klemmen die we hebben. Als het element een beetje meegeeft zien we waarom het verwijderen zo’n worstelklus is: het zit stampvol met kalk en is zelfs zo uitgezet dat het niet meer door de oude opening gaat… Vandaar de kortsluiting.

 

Een nieuw element is gelukkig vlot besteld en wordt na het grondig uitspoelen en ontkalken van de tank door Jimmy weer vakkundig geïnstalleerd. Er komt een nieuwe waterslang op en de leidingen naar het koelwatercircuit worden weer aangesloten. De warme douche lonkt!

 

Reacties zijn gesloten.