15 February
2009
geschreven door Tangaroa

Reparatie aanvaringsschadeUit het keuringsrapport bleek het al: de aanvaringsschade aan bakboord moet voor vertrek zeker worden hersteld. De vorige eigenaar had door een hardhandig bezoekje van een douaneboot “een paar haarscheurtjes” opgelopen. Eigenlijk zie je het nauwelijks…. Maar de schade die was ontstaan  door het forceren van de scepterpotten heeft helaas wat meer voeten in de aarde dan het alleen weer rechtbuigen van de scepterpotten.

schade-scepter-bakboord3Doordat het polyester eronder een flinke tik heeft gekregen is het mogelijk dat het inwatert en dat moet maar niet. Volgens het keuringsrapport dient het te worden hersteld door ter plaatse het laminaat uit te slijpen en opnieuw op te bouwen en daarna met gelcoat af te werken. Een klus voor de pro’s want wij hebben geen idee hoe dat moet.

Reparatie aanvaringsschadeMet een beetje mazzel kan het daarna misschien met plaatselijk verfwerk worden gerepareerd, “maar in het ergste geval moet de romp in zijn geheel opnieuw worden geverfd om een acceptabel resultaat te verkrijgen”.Omdat klussen (lees ook kosten) eigenlijk nooit meevallen – zo hebben we inmiddels ervaren – wordt het natuurlijk dat laatste…. Omdat de opbouw toch al geverfd zal worden besluiten we uiteindelijk toch ook maar de romp mee te nemen. Maar wat zal ze uiteindelijk schitteren!

Reacties zijn gesloten.